Keramiek

Op de maandagmiddag, dinsdagochtend en dinsdagavond kunt u keramiekles volgen bij de Deventer Amateur Kunstenaars. Tijdens de lessen werken deelnemers in groepen van maximaal 10 personen. Iedereen werkt aan een zelfgekozen project. Dat kan boetseren zijn, met kleiplaten bouwen of met rolletjes werken. De docent begeleidt bij dit proces en geeft individueel en technisch advies op datgene wat gemaakt wordt. Afhankelijk van de docent is er soms gezamenlijke instructie of een gezamenlijk thema. 

DEEL VAN HET KERAMIEKLOKAAL

Na het boetseren wordt de klei gebakken, en daarna verder bewerkt (bijvoorbeeld met gekleurd glazuur).

DE KERAMIEKOVEN
VOORBEELDEN VAN GLAZUUR

Aan het einde van het cursusjaar wordt toegewerkt aan een eindexpositie in de Lebuinuskerk. Vaak wordt er dan gewerkt met een thema. Deelname daaraan is niet verplicht. 

Praktische informatie: Iedereen heeft een eigen vak in een kast waar klei, gereedschap of het gemaakte werkstuk ingezet kan worden. Het is handig om zelf wat gereedschap aan te schaffen (in overleg met de begeleidend kunstenaar). Belangrijk in de groep is het prettig samenwerken en het enthousiasme om samen mooi werk te maken onder professionele begeleiding. In de cursusprijs is de aanschaf van klei en de stookkosten niet inbegrepen. Enkele voorbeelden van vervaardigd keramiek:

FIGURATIEF WERK
FIGURATIEF WERK
KLEURRIJK GLAZUUR, MAAR OOK BRUIKBAAR ALS VAAS
ZOWEL SIERVOORWERP ALS GEBRUIKSVOORWERP