Begeleiders

MECHTILD PAAUWE

Mechtild Paauwe is docent keramiek en handvaardigheid, en daarnaast inval teken- en schilderdocent. In de Geertruidentuin in Deventer heeft zij haar eigen atelier waar ze keramische kunst maakt en keramieklessen geeft. Zie ook haar website: www.mechtildpaauwe.nl

Zelf zegt ze: “Een mooie uitspraak die ook mijn lesgeven karakteriseert is die van Neal Donald Walsch: ‘Een goede docent is iemand die iets uit je haalt in plaats van er in stopt.’ Daarnaast vind ik een goede sfeer belangrijk in de les, en humor mag daarbij niet ontbreken. Mijn specialiteit is handvormen. Belangrijk daarbij is dat het werk technisch goed gemaakt is en daarnaast let ik er vooral op dat de beeldtaal klopt, zoals: de juiste verhoudingen, een goede compositie en passend kleurgebruik.

CHRIS SEMMELINK

Chris Semmelink is beeldend kunstenaar, afgestudeerd aan de Hogeschool der Kunsten in Arnhem, en is gespecialiseerd in schilderen. Hij woont en werkt sinds 2006 in Deventer en heeft een atelier in ateliercomplex De Plataan. Tijdens zijn studie hield hij zich met name bezig met schilderen en het maken van installaties en decors. Na zijn studie is hij zich meer gaan richten op landschappen en stadsbeelden. Daarnaast maakt hij ook portretten en meer abstracte werken. Meer recent vervaardigt hij vooral beschilderde collages met een ruimtelijk karakter. Zijn werk is ontstaan vanuit de traditionele schilderkunst, maar steeds met een eigen visie daarop en met een zelf ontwikkelde schildertechniek. Hij heeft een eigen handschrift, kleurrijk, met een warm zuidelijk palet en met een levendige toets. Zie o.a. zijn website : www.slooven.net en onderstaand schilderij.

WERK VAN CHRIS SEMMELINK

Chris werkt nu een aantal jaren bij de DAK en vindt het leuk om de leden te begeleiden.In zijn manier van doceren probeert hij bij iedereen een eigen vrijheid te ontdekken. Tevens vindt hij het belangrijk om die persoonlijke eigenheid van een ieder verder te ontwikkelen. “Plezier in je werk staat voorop, en humor en doorzettingsvermogen zijn heel belangrijk.” De DAK moet voor alles een plek zijn waar ieder zich op zijn gemak voelt en de ruimte heeft om ‘zijn eigen ding te doen’.