Allereerst

Iedere volwassene (vanaf ongeveer 18 jaar) kan lid worden.

Onze vereniging kent geen jeugdafdeling.

Voor TEKENEN EN SCHILDEREN zijn er op maandag, dinsdag en donderdag blokken van 2 uur, zowel overdag als ’s avonds, waarin U in een groep kunt werken (zie onder het kopje “Activiteiten”).

Iedereen is volkomen vrij om haar / zijn eigen onderwerp, materiaal en werkwijze te kiezen (potlood, aquarel, acryl, pastel, etc., etc.).

Naast het sociale aspect van werken in een groep krijgt U inspiratie, en wordt U ook gestimuleerd, door elkaars werkwijze. Bij elk blok van 2 uur is er een professionele kunstenaar aanwezig die U, met zijn deskundige adviezen, helpt om uw doel te bereiken en uw vaardigheden te vergroten (zie kopje “Groepsactiviteiten”). Met enige regelmaat biedt de vereniging ook cursussen aan zoals “basisvaardigheden” voor minder gevorderde leden tot specifieke onderwerpen zoals “portretschilderen”. Op woensdag is er van 10:00 – 15:00 uur “open atelier”. Er is dan geen professionele kunstenaar als begeleider aanwezig, maar U kunt zelfstandig werken in de ateliers.

Hierboven … de keramiekoven. Ook de activiteiten als “etsen” en “keramiek vervaardigen” verlopen in grote lijnen op dezelfde manier (blokken van 2 uur, overdag en ’s avonds, professionele begeleiders, en open atelier op woensdag).