top of page

Begeleide Activiteiten

MA

09.30  -  11.30   Tekenen en Schilderen met Roos van Bommel

13.30  -  15.30   Keramiek met Jose Hattink (let op! tijden aangepast)
19.30  -  21.30   Tekenen en Schilderen met Roos van Bommel

19.30  -  21.30   Keramiek met Rita Volkers

DI

10.00  -  12.00  Keramiek met Maria Struis
14.00  -  16.00  Tekenen, Schilderen en Etsen met Chris Semmelink
19.30  -  21.30  Keramiek met Rita Volkers
19.30  -  21.30  Tekenen en Schilderen met Chris Semmelink

WO

10.00  - 15.00 Open Atelier zonder begeleiding 

DO

10.00 - 12.00   Tekenen en Schilderen met Paul Teunissen 
14.00 - 16.00   Tekenen en Schilderen met Paul Teunissen 
19.30  - 21.30  Tekenen en Schilderen met Gustave Nouel

VR

14.00 - 16.00   Portrettekenen en Schilderen met Gustave Nouel 
 

Onze begeleiders

3a705d4b-dd54-4114-9c22-5f29f85b4816.jpg

Paul Teunissen

Paul Teunissen is kunstschilder. Hij heeft als opleiding Kweekschool met een akte tekenen. Paul heeft lesgegeven op het MBO. Vanaf halverwege de jaren 70 is hij actief als begeleider bij de DAK.
Paul wil dat onze leden plezier hebben in tekenen en/of schilderen. Nog liever dat ze vanuit hun gevoel iets op doek of papier kunnen zetten. Ook wil hij de leden kennis over kunstgeschiedenis en werk van kunstenaars bijbrengen. Dit gebeurt bijv. door  meestal te starten met een video over een kunstenaar, een stroming. Actuele exposities, gebeurtenissen vormen hiervoor vaak een uitgangspunt.

-
Rita.jpg

Rita
Volkers

Ik ben autodidact. Vanaf het moment dat ik in aanraking kwam met klei was ik verkocht.  Tevens heb ik een atelier aan huis gehad waar ik ook lessen en workshops gaf. Ik heb zelf ook talloze cursussen gevolgd en ik merk dat hoe meer je er van af weet , des te meer valt er nog te leren. Mijn manier van begeleiding is: wat wil je maken en ik help je erbij.

P6150014.jpg

Roos
van Bommel

Afgestudeerd bij ArtEZ Zwolle, richting Illustration Design. Begonnen bij de DAK met keramiek als hobby. Ondertussen ook docent op de maandag bij het schilderen.  

Knipsel.PNG

Gustave Nouel

Gustave Nouel is van oorsprong een Arubaanse kunstschilder (geboren in 1954). Zijn specialisme is portretschilderen. In 2006 was hij “kunstenaar van het jaar” op Aruba. In 2007 werd hij geselecteerd door een Nederlandse kunstcommissie van het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties voor de groepsexpositie “Kroonjuwelen”. 
Hij houdt zich ook bezig met “street-art”: straatportretten, snelschetsen, karikaturen en speed paintings. Hij heeft ook een cursus “straatportretten tekenen” ontwikkeld (en gegeven) voor de leden van de DAK..

Shaping Clay

Maria Struis

Ik ben in 2019 begonnen bij de DAK als begeleidster van een keramiekgroep.

In 2002 ben ik - naast mijn werk als teamleider zorg begonnen met het werken met klei. De eerste jaren draaien op de draaischijf. Daarna kwam ook het handvormen in beeld. Voor beide technieken heb ik allerlei cursussen gevolgd.

Ik vind het leuk om mensen te begeleiden, met name met creativiteit. Mensen denken soms zelf dat ze twee linkerhanden hebben op het gebied van creativiteit, maar iedereen heeft het in zich. De een natuurlijk meer dan de ander. Daar stem ik de begeleiding op af. Wat mij betreft gaat het niet alleen om het resultaat maar ook om de weg ernaar toe. Als je bezig bent met het werken met klei ben je alleen daarmee bezig en maak je je hoofd leeg. Dat is heel ontspannend. Het is leuk om te zien hoe de groep ook geniet van het bezig zijn met klei en met elkaar. Ik krijg er nog steeds energie van. Maria Struis, 2023 Maria Struis

-
chris2.jpg

Chris Semmelink

Chris Semmelink is beeldend kunstenaar, afgestudeerd aan de Hogeschool der Kunsten in Arnhem, en is gespecialiseerd in schilderen. Hij woont en werkt sinds 2006 in Deventer en heeft een atelier in ateliercomplex De Plataan. Tijdens zijn studie hield hij zich met name bezig met schilderen en het maken van installaties en decors. Na zijn studie is hij zich meer gaan richten op landschappen en stadsbeelden. Daarnaast maakt hij ook portretten en meer abstracte werken. Meer recent vervaardigt hij vooral beschilderde collages met een ruimtelijk karakter. Zijn werk is ontstaan vanuit de traditionele schilderkunst, maar steeds met een eigen visie daarop en met een zelf ontwikkelde schildertechniek. Hij heeft een eigen handschrift, kleurrijk, met een warm zuidelijk palet en met een levendige toets.

Jose Hattink.jpg

Jose Hattink

Jose Hattink is keramiste, en ik woon en werk in Welsum, gelegen aan de IJssel. Het langdurig volgen van de vakopleiding bij SBB en aanvullende specifieke workshops heeft mij veel keramiek kennis gegeven, die ik graag wil overdragen aan cursisten, zowel in mijn eigen atelier als bij DAK. Tijdens de lessen wil ik iedereen genoeg aandacht geven, en ik hoop dat de cursisten zich creatief kunnen uitleven.
 

Mijn eigen werk is regelmatig te zien op kunst/keramiek markten, galeries, en in mijn eigen atelier tijdens de Open Atelier Route N-O Veluwe.

In onze regio geniet ik van de rijke historie en van de moderne architectuur, en observeer ik oude robuuste fabrieken, karakteristieke huizen, en bijvoorbeeld haveninstallaties.

Hiervan maak ik dan objecten van keramiek.

bottom of page