Begeleide Activiteiten

MA

10.00  -  12.00   Tekenen en Schilderen met Fikret Devedzic

14.00  -  16.00   Keramiek met Kathy Jumelet
19.30  -  21.30   Tekenen en Schilderen met Fikret Devedzic

DI

09.30  -  11.30  Keramiek met Maria Struis
14.00  -  16.00  Tekenen, Schilderen en Etsen met Chris Semmelink
19.30  -  21.30  Keramiek met Rita Volkers
19.30  -  21.30  Tekenen en Schilderen met Chris Semmelink

WO

10.00  - 15.00 Open Atelier zonder begeleiding 

DO

10.00 - 12.00   Tekenen en Schilderen met Paul Teunissen 
14.00 - 16.00   Tekenen en Schilderen met Paul Teunissen 
19.30  - 21.30  Tekenen en Schilderen met Gustave Nouel

VR

14.00 - 16.00   Portrettekenen en Schilderen met Gustave Nouel 
 

Onze begeleiders

3a705d4b-dd54-4114-9c22-5f29f85b4816.jpg

Paul Teunissen

Paul Teunissen is kunstschilder. Hij heeft als opleiding Kweekschool met een akte tekenen. Paul heeft lesgegeven op het MBO. Vanaf halverwege de jaren 70 is hij actief als begeleider bij de DAK.
Paul wil dat onze leden plezier hebben in tekenen en/of schilderen. Nog liever dat ze vanuit hun gevoel iets op doek of papier kunnen zetten. Ook wil hij de leden kennis over kunstgeschiedenis en werk van kunstenaars bijbrengen. Dit gebeurt bijv. door  meestal te starten met een video over een kunstenaar, een stroming. Actuele exposities, gebeurtenissen vormen hiervoor vaak een uitgangspunt.

Foto-Gosia.jpeg

Fikret Devedzic

Fikret Devedzic is beeldend kunstenaar die zijn opleiding aan de Akademie voor Beeldende Kunsten in Sarajevo heeft gedaan . Hij woont en werkt sinds 1992 in Deventer en heeft al aan veel projecten en exposities deelgenomen. Zijn werk is de uitdrukking van een diepgaand levensgevoel, mede getekend door ingrijpende oorlogservaringen in Bosnie.
Hij heeft ooit eens gezegd: “Ik schilder dus ik besta …” Zijn atelier adres: Van Hetenstraat 59 ; 7415 TT ; Deventer.

Ank 
Uitenbroek

Ank is een autodidact, geboren in 1950 en woont en werkt in Deventer, Ze kwam zo’n 40 jaar geleden voor het eerst in aanraking met het maken van keramiek.
"Het werken met klei is altijd blijven boeien en betekent voor mij de grootste vorm van vrijheid. Ik kan doen en maken wat ik wil en dat heeft het werk een duidelijk eigen gezicht gegeven. 

 

Mijn werk is over het algemeen vrolijk en blijmoedig en het voelt altijd als een compliment wanneer het aan mensen een glimlach weet te ontlokken. Door de jaren heen heb ik op veel verschillende plekken geëxposeerd, waaronder in Deventer, Maastricht, Zutphen en Leeuwarden".

Ank is de vaste invalster voor de keramiekbegeleiding.

Gustave Nouel

Gustave Nouel is van oorsprong een Arubaanse kunstschilder (geboren in 1954). Zijn specialisme is portretschilderen. In 2006 was hij “kunstenaar van het jaar” op Aruba. In 2007 werd hij geselecteerd door een Nederlandse kunstcommissie van het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties voor de groepsexpositie “Kroonjuwelen”. 
Hij houdt zich ook bezig met “street-art”: straatportretten, snelschetsen, karikaturen en speed paintings. Hij heeft ook een cursus “straatportretten tekenen” ontwikkeld (en gegeven) voor de leden van de DAK..

IMG_3629-1024x682.jpg

Kathy Jumelet

In 1995 heb ik de opleiding keramiek afgerond in Gouda, ondanks dat ik een baan had bij de gemeente Olst-Wijhe. Die opleiding was er niet een om te denken dat ik er mijn beroep van zou maken. Al deed ik al zeker 25 jaar aan pottenbakken, stond soms op kunstmarkten of  gaf thuis les. Mijn wens was de technische kant van het vak beter te leren kennen, en dan vooral het glazuren.

Ik begeleid de lessen voor keramiek op de maandagmiddag. Daar probeer ik mijn enthousiasme voor klei, met zijn vele mogelijkheden door te geven aan de leden. Het is ook vooral een sociaal gebeuren om met het materiaal, de liefde voor de klei, samen tot een goed resultaat te komen.

Meer info

Rita
Volkers

Tekst volgt nog. Excuses voor het ongemak.

chris2.jpg

Chris Semmelink

Chris Semmelink is beeldend kunstenaar, afgestudeerd aan de Hogeschool der Kunsten in Arnhem, en is gespecialiseerd in schilderen. Hij woont en werkt sinds 2006 in Deventer en heeft een atelier in ateliercomplex De Plataan. Tijdens zijn studie hield hij zich met name bezig met schilderen en het maken van installaties en decors. Na zijn studie is hij zich meer gaan richten op landschappen en stadsbeelden. Daarnaast maakt hij ook portretten en meer abstracte werken. Meer recent vervaardigt hij vooral beschilderde collages met een ruimtelijk karakter. Zijn werk is ontstaan vanuit de traditionele schilderkunst, maar steeds met een eigen visie daarop en met een zelf ontwikkelde schildertechniek. Hij heeft een eigen handschrift, kleurrijk, met een warm zuidelijk palet en met een levendige toets.

Shaping Clay

Maria Struis

Tekst volgt nog. De redactie is er mee bezig. Excuses voor het ongemak.

Meer Info