top of page

Begeleide Activiteiten

MA

09.30  -  11.30   Tekenen en Schilderen met Fikret Devedzic

14.00  -  16.00   Keramiek met Jose Hattink
19.30  -  21.30   Tekenen en Schilderen met Fikret Devedzic

19.30  -  21.30   Keramiek met Rita Volkers

DI

10.00  -  12.00  Keramiek met Maria Struis
14.00  -  16.00  Tekenen, Schilderen en Etsen met Chris Semmelink
19.30  -  21.30  Keramiek met Rita Volkers
19.30  -  21.30  Tekenen en Schilderen met Chris Semmelink

WO

10.00  - 15.00 Open Atelier zonder begeleiding 

DO

10.00 - 12.00   Tekenen en Schilderen met Paul Teunissen 
14.00 - 16.00   Tekenen en Schilderen met Paul Teunissen 
19.30  - 21.30  Tekenen en Schilderen met Gustave Nouel

VR

14.00 - 16.00   Portrettekenen en Schilderen met Gustave Nouel 
 

Onze begeleiders

3a705d4b-dd54-4114-9c22-5f29f85b4816.jpg

Paul Teunissen

Paul Teunissen is kunstschilder. Hij heeft als opleiding Kweekschool met een akte tekenen. Paul heeft lesgegeven op het MBO. Vanaf halverwege de jaren 70 is hij actief als begeleider bij de DAK.
Paul wil dat onze leden plezier hebben in tekenen en/of schilderen. Nog liever dat ze vanuit hun gevoel iets op doek of papier kunnen zetten. Ook wil hij de leden kennis over kunstgeschiedenis en werk van kunstenaars bijbrengen. Dit gebeurt bijv. door  meestal te starten met een video over een kunstenaar, een stroming. Actuele exposities, gebeurtenissen vormen hiervoor vaak een uitgangspunt.

tijdelijk offline
Foto-Gosia.jpeg

Fikret Devedzic

Fikret Devedzic is beeldend kunstenaar die zijn opleiding aan de Akademie voor Beeldende Kunsten in Sarajevo heeft gedaan . Hij woont en werkt sinds 1992 in Deventer en heeft al aan veel projecten en exposities deelgenomen. Zijn werk is de uitdrukking van een diepgaand levensgevoel, mede getekend door ingrijpende oorlogservaringen in Bosnie.
Hij heeft ooit eens gezegd: “Ik schilder dus ik besta …” Zijn atelier adres: Van Hetenstraat 59 ; 7415 TT ; Deventer.

Shaping Clay

Maria Struis

Tekst volgt nog. De redactie is er mee bezig. Excuses voor het ongemak.

Meer Info
Knipsel.PNG

Gustave Nouel

Gustave Nouel is van oorsprong een Arubaanse kunstschilder (geboren in 1954). Zijn specialisme is portretschilderen. In 2006 was hij “kunstenaar van het jaar” op Aruba. In 2007 werd hij geselecteerd door een Nederlandse kunstcommissie van het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties voor de groepsexpositie “Kroonjuwelen”. 
Hij houdt zich ook bezig met “street-art”: straatportretten, snelschetsen, karikaturen en speed paintings. Hij heeft ook een cursus “straatportretten tekenen” ontwikkeld (en gegeven) voor de leden van de DAK..

Rita.jpg

Rita
Volkers

Ik ben autodidact. Vanaf het moment dat ik in aanraking kwam met klei was ik verkocht.  Tevens heb ik een atelier aan huis gehad waar ik ook lessen en workshops gaf. Ik heb zelf ook talloze cursussen gevolgd en ik merk dat hoe meer je er van af weet , des te meer valt er nog te leren. Mijn manier van begeleiding is: wat wil je maken en ik help je erbij.

Jose Hattink.jpg

Jose Hattink

Jose Hattink is keramiste, en ik woon en werk in Welsum, gelegen aan de IJssel. Het langdurig volgen van de vakopleiding bij SBB en aanvullende specifieke workshops heeft mij veel keramiek kennis gegeven, die ik graag wil overdragen aan cursisten, zowel in mijn eigen atelier als bij DAK. Tijdens de lessen wil ik iedereen genoeg aandacht geven, en ik hoop dat de cursisten zich creatief kunnen uitleven.
 

Mijn eigen werk is regelmatig te zien op kunst/keramiek markten, galeries, en in mijn eigen atelier tijdens de Open Atelier Route N-O Veluwe.

In onze regio geniet ik van de rijke historie en van de moderne architectuur, en observeer ik oude robuuste fabrieken, karakteristieke huizen, en bijvoorbeeld haveninstallaties.

Hiervan maak ik dan objecten van keramiek.

Meer Info
chris2.jpg

Chris Semmelink

Chris Semmelink is beeldend kunstenaar, afgestudeerd aan de Hogeschool der Kunsten in Arnhem, en is gespecialiseerd in schilderen. Hij woont en werkt sinds 2006 in Deventer en heeft een atelier in ateliercomplex De Plataan. Tijdens zijn studie hield hij zich met name bezig met schilderen en het maken van installaties en decors. Na zijn studie is hij zich meer gaan richten op landschappen en stadsbeelden. Daarnaast maakt hij ook portretten en meer abstracte werken. Meer recent vervaardigt hij vooral beschilderde collages met een ruimtelijk karakter. Zijn werk is ontstaan vanuit de traditionele schilderkunst, maar steeds met een eigen visie daarop en met een zelf ontwikkelde schildertechniek. Hij heeft een eigen handschrift, kleurrijk, met een warm zuidelijk palet en met een levendige toets.

Ank in atelier (1).JPG

Ank 
Uitenbroek

Ank is een autodidact, geboren in 1950 en woont en werkt in Deventer, Ze kwam zo’n 40 jaar geleden voor het eerst in aanraking met het maken van keramiek.
"Het werken met klei is altijd blijven boeien en betekent voor mij de grootste vorm van vrijheid. Ik kan doen en maken wat ik wil en dat heeft het werk een duidelijk eigen gezicht gegeven. 

 

Mijn werk is over het algemeen vrolijk en blijmoedig en het voelt altijd als een compliment wanneer het aan mensen een glimlach weet te ontlokken. Door de jaren heen heb ik op veel verschillende plekken geëxposeerd, waaronder in Deventer, Maastricht, Zutphen en Leeuwarden".

Ank is de vaste invalster voor de keramiekbegeleiding.

bottom of page